Kedi TürleriBritish Shorthair kategorisinde 33 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres

British Shorthair Cinsi Kedi

Büyük Britanya kökenli bir kedi cinsi olan British Shorthair; sevecen, asil ve uysal canlılardır. Sakinliği ile evin içinde huzur ortamı yaratmaya yardımcı olan British Shorthair türleri daha çok kısa, gür ve gri tüyleriyle bilinir. En belirgin özellikleri arasında gri tüyleri ve sarı gözleri yer alır. Bu kedi cinsinin tüy ve deri sağlığını korumak amacıyla bakımlarının düzenli yapılması şarttır. Aynı zamanda özel beslenmesini desteklemek gerekir. Hassas kedi türlerinden biri olan British Shorthair cinsi kedileri sahiplenmek isteyen kişiler, özenli bakım ile evcil hayvanlarının konforunu sağlayabilirler.

British Shorthair Bakımı

Evde bakımı oldukça kolay bir şekilde yapılabilen bu kedi türü, şımartılmayı seven evcil hayvanlardan biridir. Ancak British Shorthair bakımı için yavru ve yetişkin kedilerde takip edilmesi gereken önemli adımlar vardır. Aşağıdaki British Shorthair bakımı adımlarını uygulayarak sevimli dostunuzu mutlu edebilirsiniz:

  • Tüylerin haftada bir muhakkak taranması gerekir.
  • Tırnak kesim işlemlerinin haftada bir yapılması önerilir.
  • Göz kenarları ve kulak içleri haftalık olarak nemli bir dağılmayan pamuk ile temizlenmelidir.
  • Kedi kumunun her zaman temiz tutulması hayvan sağlığı için oldukça önemlidir.
  • Bu kedi türünün banyo yapması nadiren gereklidir.
  • Kedinizin dışarı çıkmasını önleyerek bulaşıcı hastalıklardan korunmasına yönelik önlem alabilirsiniz.
  • Kaliteli ve kedinin yaşına uygun mama tercihine dikkat etmek gerekir.
  • Dönemsel aşıları atlanmadan yapılmalıdır. Düzenli olarak veteriner kontrolüne götürülmelidir.

Yetişkin ve yavru kedi bakımında yukarıdaki adımların çoğu ortaktır. Ancak yavru British Shorthair bakımına ekstra özen göstermek gerekebilir. Bunun başlıca nedeni, yavru kedilerin büyüyene kadar belirli bir süre daha bakıma muhtaç olmasıdır. Diğer yandan bakım hem yetişkin hem de yavru kediler için büyük öneme sahiptir.

British Shorthair Yavru Bakımı

British Shorthair yavru bakımında özen gösterilmesi gereken ilk noktalar; tüy, deri, göz ve kulak sağlığıdır. Bununla birlikte evcil hayvanınızın hastalıklardan korunması için gerekli önlemler alınmalıdır. Bu noktada hassas olan yavru kedilerin öncelikle aşılarının yaptırılması, kedi sahiplerinin özen göstermesi gereken bir husustur. British Shorthair sahiplenme düşüncesi içindeyseniz, kedinizi mutlaka ilk olarak veteriner kontrolüne götürmelisiniz.

British Shorthair Beslenmesi

Evcil hayvan sahiplenmek için karar verdiyseniz, öncelikle almak istediğiniz canlının ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olmanız gerekir. British Shorthair kedi türlerinin beslenmesine ekstra özen gösterilmelidir. Bu noktada British Shorthair beslenmesi, özel mama tercihi gerektirir. Yetişkin ve yavru kedilerin besin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla içeriği zenginleştirilmiş, kaliteli yaş ve kuru mama türleri tercih edilebilir.

British Shorthair Özellikleri

Uysal, asil ve sakin yapılarıyla ön plana çıkan British Shorthair kedi türü, belirgin dış görünüşlerinin yanında kişilik özellikleriyle de dikkat çeker. Genellikle gri tüy rengiyle bilinen bu ev arkadaşlarından sonra sıklıkla tercih edilen beyaz British Shorthair türleri de mevcuttur. Her kedi cinsinin baskın özellikleri farklı olabilir. British Shorthair özellikleri ise aşağıdaki gibi listelenebilir:

  • Uysal ve sevecen kişiliği ile ön plana çıkar.
  • Çocuklara karşı oldukça sabırlı oldukları bilinen bir kedi türüdür.
  • Tırmalama ve ısırma reaksiyonları göstermezler.
  • Uyumlu yapılarıyla ev ortamına alışmakta zorlanmazlar.
  • Sık, gür, güçlü ve kısa tüyleri olduğundan az tüy dökerler.
  • Sağlam ve güçlü kemik yapısına sahip oldukları için genellikle sık hastalanmazlar.
  • Sessiz yapılarıyla apartmanda yaşamaya uygun evcil hayvanlardır.

British Shorthair kediler, şehir yaşamına kolay uyum sağlayan canlılardan biridir. Bu nedenle evde bakımı kolay ve sorunsuz bir şekilde yapılabilir.

British Shorthair Kedi Fiyatları

Olumlu özellikleri baskın canlılardan biri olması nedeniyle British Shorthair kedi fiyatları, genel olarak yüksek olmaktadır. Ancak kedinin yaşı, rengi, kilosu ve boyu gibi kriterler göz önünde bulundurulduğunda fiyatlar değişiklik gösterebilir. British Shorthair yavru fiyat skalası da geniş bir aralığa sahiptir.

Bir evcil hayvan edinmek için araştırmalara başlarken yetişkin ya da yavru kedi bakımı hakkında fikir sahibi olarak kriterlerinizi belirleyebilirsiniz. Bu doğrultuda seçim yaparak ideal ev arkadaşına sahip olabilirsiniz. British Shorthair fiyat aralığına göz atmak için kediburda.com üzerinden incelemelere başlayın.