Kedi Türleriİran Persian kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres
İlan bulunamadı.

İran (Persian) Kedisi

İran kedisi, yumuşak ve tatlı yüz ifadesiyle karakteristik bir türdür. Yuvarlak kafa yapısı, bu kedilerin sevimli bir görünüme sahip olmasını sağlar. Diğer yandan bu cins, fiziksel özelliklerinin yanı sıra insanlarla uyumlu olmasıyla da dikkat çeker. Evinizde size eşlik edecek bir dosta ihtiyacınız varsa, İran kedilerinden bir tanesini edinebilirsiniz.

Bir diğer adı Fars kedisi olan İran kedilerinin tarihi oldukça eskiye dayanır. Mısır hiyerogliflerinde bahsedilen uzun tüylü kedilerin bu cinsten olduğu tahmin edilir. Söz konusu tür, 1600’lü yıllardan Avrupa’ya ihraç edilmeye başlamıştır. Bu kediler, günümüzde dünyanın her yerinde evcil hayvan olarak tercih edilir. İran kedileri, sevimli ve uyumlu bir karaktere sahiptir. Diğer yandan, hayvanların uzun ömürlü ve sağlıklı olması da doğru bakıma bağlıdır.

İran Kedisi Bakımı

İran kedilerinin çeneleri kısadır. Dolayısıyla kuru mamanın hazmı bu tür için pek kolay olmayabilir. Özel olarak üretilen yaş mamalar ise bu cins kediler için idealdir. Özellikle tavuk, hindi ve balık eti içeren besinler oldukça faydalıdır. İran kedisi sahiplendirme imkânından yararlanmayı düşünürseniz, beslenme programına çok dikkat etmeniz gerekir. Çünkü bu cinslerde obezite riski diğer türlere göre biraz yüksektir. Bu sebepten ötürü kedinizi günde sadece iki kez beslemeniz tavsiye edilir.

Tüy uzunluğu, İran kedilerinin karakteristik özelliklerinden biridir. Uzun ve sık tüyler, fırçalanmadığı zaman birbirine dolanır ve topaklanma yapar. Bu durum kedinizin cildinde yaralara yol açabilir. Kedinizin tüylerini haftada iki kez tarayarak topaklanma riskini tamamen önleyebilirsiniz.

Göz sağlığı da İran kedilerinin bakımında dikkat edilmesi gereken bir diğer konudur. Kedinizin gözünde mevsim geçişlerinde akıntı meydana gelebilir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda hiç vakit kaybetmeden bir veterinere gitmeniz tavsiye edilir. Özel ilaçlarla akıntı durumunu önleyebilir ve dostunuzun kısa sürede iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

İran Kedisi Yavru Bakımı

İlgi, yavru İran kedisi bakımı noktasında dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biridir. İran kedileri, yeterince ilgi görmediklerinde depresyona girebilirler. Sosyallik, bu cinsi diğer türlerden ayıran özellikler arasındadır. İlgi ihtiyacı özellikle yavruluk döneminde oldukça yüksek bir seviyededir. Tüylü dostunuzla ilgilenerek ve onunla sık sık vakit geçirerek sağlıklı bir gelişim göstermesini sağlayabilirsiniz.

Tüm bunların yanında İran kedileri sakin ortamları severler. Bu özellik, onları diğer kedi cinslerinden ayıran temel hususlardan biridir. Gürültülü ortamlar, özellikle yavruluk dönemindeki kediler için rahatsız edici olabilir. Bu cins kedileri sahiplenmeyi düşünüyorsanız, evinizde sakin bir ortam yarattığınızdan emin olmanız gerekir.

İran Kedisi Özellikleri

Sık ve uzun tüyler, İran kedisi özellikleri arasında ön plana çıkar. Bu familyadaki kedilerin boyun ve ense bölgeleri tamamen tüylerle kaplıdır. İran kedilerinin tüy uzunluğu dışında ön plana çıkan özellikleri şöyle sıralanabilir:

  • Kulakları hafif küçük ve öne doğru eğiktir.
  • Bacakları kısadır. Bu yüzden gövdeleri yere yakındır.
  • Ağırlıkları 8 kilograma kadar çıkabilir.
  • Ortalama bir İran kedisi, iyi bir bakımla 15 yıl kadar yaşayabilir.

İran kedileri, evde beslemek için ideal kedi türleri arasında sayılabilir. Bu tür kediler, sahiplerine oldukça bağlıdır. Aynı zamanda her ne kadar çekingen bir görünüme sahip olsalar da insanlarla iyi bir iletişim kurarlar. Birlikte yaşayacağınız bir dosta ihtiyacınız varsa, bir İran kedisi sahiplenmeyi düşünebilirsiniz. Bu noktada Kediburda olarak desteğimizi sunuyoruz.

İran Kedisi Fiyatları

Yetişkin ve yavru İran kedisi fiyatları cinslere göre değişiklik gösterir. Söz konusu familyada birçok alt tür bulunur. Bu noktada yaş, cinsiyet ve cins gibi özellikler fiyatlar üzerinde etkilidir. Eğer fiyatlandırma hakkında bilgi almak isterseniz, birbirinden sevimli İran kedilerini kediburda.com üzerinden inceleyebilirsiniz.

Kediburda.com adresimizde safkan İran kedilerinin satışı yapılır. Bu sevimli hayvanlardan birini sahiplenerek evinizde sizinle birlikte yaşayacak bir dost edinebilirsiniz. Sakin, uyumlu ve tatlı bir Fars kedisi ile dost olmak için hemen şimdi sitemiz üzerinden sipariş verin.