Kedi TürleriChinchilla kategorisinde 2 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres

Chinchilla (Çinçila) Kedisi

Chinchilla kedisi, 19. yüzyılda İran kedileri ile Ankara kedilerinin çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıkan bir kedi cinsidir. Bu kediler, İran kedilerinden türedikleri için fiziksel olarak benzer özelliklere sahiptirler. Tüylerinin benzerliğinden dolayı isimlerini Chinchilla adındaki kemirgenden alırlar. Uzun tüyleri ve büyük gözleri ile sıra dışı ve güzel bir görünüşe sahip olan Chinchilla kedisi sahiplerine karşı oldukça cana yakın ve sevecen olurlar.

Chinchilla kedileri, farklı güzellikleri ve cana yakın kişilikleri sayesinde, pek çok kediseverin tercih ettiği kedi cinsleri arasında yer alır. Eğer sizde evcil hayvan sahiplenmeyi istiyor ve Chinchilla kedilerinin sizin için uygun bir seçenek olduğunu düşünüyorsanız, sitemizde yer alan ilanları inceleyebilirsiniz.

Chincilla Kedisi Bakımı

Chinchilla kedisi sahiplenen veya sahiplenmeyi düşünen kişilerin en çok merak ettiği sorulardan birisi “Chinchilla kedileri tüy döker mi?” sorusudur. Uzun tüylerinden dolayı bu cins kedileri sahiplenmek isteyen kişilerin ilk aklına gelen bu sorunun cevabı ise duruma göre değişebilmektedir. Mevsim geçişleri, vitamin eksikliği gibi sebeplerden dolayı tüy dökseler de düzenli bakım yaptığınız takdirde bu tarz sorunlarla çok karşılaşmazsınız.

Chinchilla kedileri, İran kedilerinden melezlendiği için böbrek ve kalp sorunlarına yatkın olabilirler. Ayrıca uzun tüylerinden dolayı tüy yutma problemi yaşarlar. Bu tarz problemlerle karşılaşırsanız, veterinerinizden uygun takviye ve vitaminleri alarak bu sağlık sorunlarının önüne rahatlıkla geçebilirsiniz.

Tüy yutma sorununu çözmenin bir başka oldukça önemli yöntemi ise kedinizin tüylerini haftada 3-4 kere fırçalamanızdır. Bu sayede, dökülen tüylerini temizlemiş olursunuz ve kediniz çok daha rahat bir şekilde temizlenir. Aynı zamanda bu kedi cinsi, deri hastalıklarına yatkın olduğu için kedinizi fırçalamayı ihmal etmemeli ve bunu onun bakım rutininin önemli bir parçası haline getirmelisiniz.

Chincilla Kedisi Özellikleri

Chinchilla kedileri gerek fiziksel olarak gerek kişilik olarak pek çok kediden oldukça farklıdırlar. Bu sıra dışı özellikleri sayesinde de pek çok kişinin sevdiği ve tercih ettiği bir kedi cinsi haline gelmişlerdir. Chinchilla kedi özellikleri olarak şunlara örnek verebiliriz:

  • Sessiz yapılarından dolayı çok fazla miyavlamazlar.
  • Genellikle uysal ve sakin bir karaktere sahip olurlar.
  • Gürültülü ve kalabalık ortamları çok sevmezler.
  • Sahiplerine çok bağlı olan Chinchilla kedileri ilgi görmeyi de oldukça severler.
  • Gözleri genellikle yeşil veya mavi renk olur.
  • Uyumlu bir karakterleri olduğu için diğer evcil hayvanlarla oldukça iyi anlaşırlar.
  • Sahiplerinin kucağında uyumayı çok severler.
  • Yeni doğduklarında tüylerinin rengi açık olan bu kedi cinsinin yaşı ilerledikçe tüylerinde koyulaşmalar meydana gelmektedir.

Yukarıdaki maddelerde bahsedilen özelliklerden yola çıkarak Chinchilla kedilerinin, sakin ve sahibine bağlı bir kedi arayan kişiler için en ideal evcil hayvan cinslerinden birisi olduğunu söylenilebilir.

Chincilla Kedisi İlanları

Sitemiz Kediburda, pek çok farklı evcil hayvan sahiplendirme ilanını siz müşterilerimize sunmaktadır. Bu evcil hayvan ilanları arasında en çok talep görenlerden birisi de Chinchilla kedisidir. Uzun tüyleri ve büyük gözleri ile pek çok kişinin dikkatini çeken bu kediler, sakin ve uyumlu bir yapıya sahip oldukları için ev ortamına da uyum sağlayabilmektedir.

Sitemizde yer alan Chinchilla kedi ilanları arasından size en uygun olanını bulmak için Chinchilla başlığı altında yer alan ilanlara göz atabilirsiniz. Ayrıca satıcı ile görüşme ayarlayarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Chinchilla Kedisi Fiyatları

Chinchilla kedisi sahiplenmeye karar verdiyseniz, Chinchilla kedisi fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Fiziksel özellikleri ve karakteri sebebiyle çok fazla talep gören bir kedi türü olduğu için bu kedi cinsinin fiyatları da genel olarak yüksek olur. Ama fiyatlar, kedinin yaşına ve fiziksel özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösterdiği için kesin bir bilgi vermek çok doğru olmaz.

Chinchilla kedisi fiyatları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız, sitemiz Kediburda adresinde yer alan ilanlara göz atabilirsiniz. Aradığınız özelliklere sahip bir evcil hayvanını sitemizde kolaylıkla bulabilirsiniz.