Kedi TürleriRagdoll kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres
İlan bulunamadı.

Ragdoll Kedisi

Ragdoll kedisi, zekası ile bilinmektedir. Verimli bir eğitim süreci geçirebildiği taktirde, başka kedi türlerinin öğrenmekte zorlandığı komutları kolayca öğrenebilmektedir. İlk ortaya çıktığı yıllar 1960’lı yıllardır. Zekasının yanında sahiplerine bağlılığı ile de öne çıkmaktadır. İran kedisi ile sahip olduğu benzer özellikler sebebiyle “beyaz İran kedisi” olarak da adlandırılmaktadır. Zeki ve sadık bir evcil hayvan istiyorsanız, Ragdoll cinsi kedileri sahiplenebilirsiniz.

Ragdoll yavru kedi, dış görünüşü ve özellikleri nedeniyle çok zor bulunmaktadır. Bu kedilere Ragdoll denilmesinin sebebi kucakta durmayı çok sevmeleri ve sevgi göstermeleridir. Başka kedilerle ve insanlarla çok iyi geçinmektedirler. Sahiplerine karşı dikkat ve ilgi dolu olurlar.

Ragdoll Kedisi Özellikleri

Ragdoll kedisinin, diğer kedi türlerinden ayrılmasını sağlayan bazı genel özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler şu şekilde sıralanabilir:

  • Tüy yapısı fazla tüylüdür.
  • Üçgen şeklinde kulaklara sahiptir.
  • Gövdesi sert ve kalın kaslıdır.
  • Kuyruğu yumuşaktır.
  • Göz rengi mavidir.
  • Vücudunun bazı bölgelerinde koyu renkli tüyler bulunur.
  • Ses tonu yumuşaktır.
  • Bahar aylarında tüy dökme sıklığı artmaktadır.

Ragdoll kedisi, tüm bu özellikleri sebebiyle insanlar tarafından sevilmektedir. Ancak nadir rastlanan bir tür olması sebebiyle sahiplenilmesi zordur.

Ragdoll Kedisi Karakteri

Ragdoll kedisi, uysal ve terbiyeli bir yapıya sahiptir. Bu yapısı sayesinde ev ortamına en uygun kedi türlerinden bir tanesidir. Ragdoll kedisi karakter özellikleri genel anlamda şu şekildedir:

  • Kolay kolay sahiplerini rahatsız etmez.
  • Hiperaktif bir yapıya sahip değildir.
  • Zeki olduğu için kolayca eğitilebilir.
  • Bebekler ve çocuklar ile iyi geçinir.
  • Diğer kedi cinslerine ve hayvan çeşitlerine hızlıca uyum sağlayabilir.
  • Sahibine yakın durmayı çok sever.
  • Ödüllendirilmekten hoşlanır.
  • Sahibi ile oyun oynamayı sever.
  • İnsanlara çok düşkündür.

Ragdoll kedisinin karakter özellikleri, genel anlamda incelendiğinde sevecen ve sakin bir yapıya sahip olduğu görülür. Bu yapısı ile insanlar tarafından sıklıkla evde bakmak üzere sahiplenilmektedir.

Ragdoll Kedisi Bakımı

Ragdoll kedisinin tüyleri oldukça uzundur. Tüylerinin uzun olması doğrudan çok fazla düğüm olacağı anlamına gelmez. Düğüm olmaması için tüylerine düzenli bakım yapılması gerekmektedir. Uzun tüylü kediler için üretilen taraklar kullanılarak kürk bakımı yapılabilir. Kürk bakımı 2 haftada bir tekrarlanmalıdır.

Vücut bakımında en çok dikkat edilmesi gereken bölge, bacaklar ile gövdenin birleştiği noktadır. Çünkü bu noktalarda tüylerin düğüm oluşturma olasılığı daha yüksektir. Ragdoll kedisi tüyleri ile oynanmasından hoşlandığı için sahiplerinin bakım anında zorluk yaşama ihtimali düşüktür.

Bakım yapılması gereken bir diğer nokta, kuyruk köküdür. Ragdoll kedisi, büyük tuvaletini yaptıktan sonra kuyruk kökü bölgesinde kalan dışkıdan oldukça rahatsız olmaktadır. Bu bölgenin bakımının Ragdoll kedisinin rahatsız olmaması için alkolsüz bir bez ile temizlenerek yapılması gerekmektedir.

Ragdoll kedisi kolay bir şekilde yıkanabilmektedir. Banyo yaptırma sıklığı sahibi tarafından belirlenebilir. Banyo zamanına, kedinin tüylerinin yağlı olup olmamasına göre karar verilmektedir. Son olarak kedinin tırnak bakımının iki haftada bir yapılması gerekmektedir.

Ragdoll Kedisi Beslenmesi

Ragdoll kedilerinin bakımlarında beslenme önemli bir konudur. Ragdoll cinsi kedilerin olgunluğa ulaşmaları dört yaşına kadar devam edebilmektedir, gelişimleri yavaştır. Bu gelişim sürecinde beslenmelerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Olgunlaşmalarının yeterli ve sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için kedilerin iyi beslenip beslenmediği kontrol edilmeli, kaliteli kedi mamaları tercih edilmelidir.

Ragdoll kediler, beslenmeleri noktasında fazlasıyla dakiktir. Mamalarının düzenli bir saati olması ve her zaman tam o saatte verilmesi gerekmektedir. Gelişim süreçlerinde kedi vitamini takviyesi de faydalı olabilir.

Ragdoll Kedisi Fiyatları

Birçok olumlu ve nadir rastlanılan özellik bulundurması sebebiyle Ragdoll kedisi fiyatları, genellikle yüksek olmaktadır. Kediler arasında fiyat farkına sebep olan bazı değişiklikler bulunmaktadır. Bunlar arasında kedinin rengi, kilosu, yaşı gibi faktörler sıralanabilir. Diğer yandan Ragdoll yavru kedi fiyat aralığı geniştir.

Ragdoll kedisi fiyatlarını daha detaylı incelemek ve kendinize uygun kedileri bulabilmek için Kedi Burda web sitemizi inceleyebilirsiniz. Kedi Burda’da yer alan Ragdoll kedisi ilanları aradığınızı bulmanıza yardımcı olacaktır.