Kedi TürleriMunchkin kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres
İlan bulunamadı.

Munchkin Kedisi

Munchkin kedi türü kısa bacakları ile bilinir. Türünün ilk kez 1940 yıllarına dayanması nedeni ile cüce kedilerin orijinal cinsi olarak kabul edilir. Kısa bacaklarına rağmen inanılmaz enerjisi ile evinize enerji getirecek bir kedidir. Stresli ve yoğun geçen modern dünyadan sizi uzaklaştıracak ruh hali ve sevimliliği ile Munchkin kedi, hayatınıza renk katmak içi mükemmel bir canlıdır.

Munchkin Kedi Özellikleri

Munchkin kedi cinsinin diğer kedilerden ayırt edilen özellikleri şüphesiz kısa bacakları ve bitmek tükenmeyen enerjileridir. Çoğu kedi türü ya çok sakin ya da kendini sevdirmeyen yapıya sahipken Munchkin kedi türü oldukça insan canlısıdır. Aynı zamanda:

  • İdare edilebilirler.
  • Zekidirler.
  • Meraklıdırlar.
  • Peluş kürkleri vardır. Bu nedenle tıknaz görünürler.
  • Kısa bacaklara sahiptirler. Arka bacakları ön bacaklarına göre daha uzun olabilir.
  • Erkek Munchkin kedileri 2,7 ile 4,1 kg ağırlığındadırlar.
  • Dişi Munchkin kedileri 1,8 ile 3,6 kg ağırlığındadırlar.
  • Diğer kedi türleri veya herhangi bri hayvan ile iyi anlaşabilir.
  • Sahibi tarafından bakıma muhtaçtır.
  • Cüce kedi türünün atası olduğu için "Büyümeyen Kedi Munchkin" olarak da bilinirler.

Munchkin kedilerin fiziksel özellikleri nedeni ile hareketleri sınırlıdır. Ancak buna rağmen sürekli oyun ve ilgi isteyen bir kedi türüdür. Fiziksel yetersizliklerine rağmen müthiş derecede zekidirler. Böylece sahipleri tarafından öğretilen yapılması ve yapılmaması gereken şeyleri zamanla öğrenebilirler. Sahiplerine muhtaç şekilde yaşayabildikleri için onlara karşı büyük sevgi beslerler.

Diğer canlılarla oldukça iyi anlaşmalarının en büyük sebebi kısa bacaklarının olmasıdır. Kulağa ilginç gelebilir ancak bu özellikleri nedeni ile uzun bacaklı canlılar ile oyun oynama isteğinin artmasına sebep olmaktadır. Diğer uzun bacaklı kediler (ya da köpekler) ise Munchkin kedi türünün kısa bacaklarının farkında olup saldırgan davranmamaktadırlar.

Munchkin kedi özellikleri açısından en belirgin olanı kısa bacaklarının onlara kattığı daha birçok özellik vardır. Öncelikle meraklı olan munchkin kedi türüne kısa bacakları hiç de engel olamamaktadır. Dezavantaj olarak çok yükseğe zıplayamasalar da eğer merak ediyorlarsa yüksekte olan bir yere zıplamak için oldukça inat edebilirler. Ancak bu özellikleri onların ayrıca iyi bir avcı olabileceğini de gösterebilir. Parlak nesneleri çok sevebilirler ve ev içerisinde bu tür nesneleri yakalayabilir, daha sonra oynamak üzere onları saklayabilirler.

Munchkin Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kısa bacakları, Munchkin kedi türünü obeziteye meyilli hale getirmiştir. Bu nedenle beslenmelerine düzenli bir diyet ile dikkat edilmesi gerekiyor. Mama olarak yüksek kaliteli seçenekleri tercih edebilirsiniz. Özellikle ıslak mamaların verilmesi önerilmektedir ancak gün içerisinde atıştırma olarak kuru mama da verilebilmektedir. Eğer Munchkin kedi türünün diyabet gibi bir sağlık problemi varsa ya da yaşlı bir kedi ise, profesyonel bir yardım alarak diyetini oluşturabilirsiniz.

Munchkin kedi oyun oynamasını seven, enerjik ve zeki bir kedi türüdür. Bu nedenle çocuklarla, sahipleriyle, diğer hayvanlarla oldukça iyi anlaşabilmektedir. Uysal bir yapısı olduğu için sahiplerinin komutlarını zamanla öğrenebilir ve yerine getirebilir. Tabii bu eğitim sırasında kediye karşı sabırlı ve sakin olmalısınız.

12 ila 15 yıllık bir ömre sahip olan Munckin’ler, fiziksel farklılıkları nedeni ile sıkça hastalıklara yakalanabilirler. Bu nedenle kedinin diyetine ve sağlık kontrolleri konusunda dikkat etmeniz tavsiye edilir. Cüce bir kedi olduğu için tüyleri hızla büyüyebilir ve buna bağlı olarak tüy dökümü artışı da yaşanabilir. Bu konuda uygun kesim seçeneklerini kediyi depresyona sokmayacak şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Munchkin Kedi Sahibi Nasıl Olunur?

Munchkin kedi satın alınabilir ya da sahiplenilebilir. Biz elbette sahiplenme ve sahiplendirmeyi özendirmeyi istesek de Munchkin gibi nadir türler genelde satın alınarak bulunabilmektedir. Muchkin satın al denildiğinde akla ilk gelen site şüphesiz Kedi Burda adresidir. Sunmuş olduğumuz kediler sayesinde sağlıklı kedilere oldukça uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz.

Kedi Burda ekibi olarak birçok sahipsiz kediyi bugüne kadar yeni sahipleriyle buluşturduk. Onlara sıcak bir ev ve sevgi dolu bir ev vermeyi kendimize görev edindik. Munchkin kedi edinmek için sitemizi inceleyebilir ve farklı yaşlarda, renkte ya da kürk deseninde Munchkin kedilere göz atabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir sorunuz varsa, WhatsApp’dan bize 7/24 şekilde ulaşabilirsiniz.